Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Η ομιλία του Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού


"Την τελευταία εβδομάδα,οι πολίτες είδαν δύο πράγματα: τον πλήρη αποσυντονισμό και την αποσύνθεση της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από τη μία, και, από την άλλη, την πλήρη δικαίωση των δικών μας σταθερών θέσεων, των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά.
Τα επικοινωνιακά τερτίπια δεν μπορούν πλέον να καλύψουν την ανικανότητα, την ασυνεννοησία, την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης. Ακόμα και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές τους, αναγκάστηκαν από τα γεγονότα να τους ασκούν σκληρή κριτική και να τους γελοιοποιούν στα βραδινά τηλεοπτικά παράθυρα.
Στην αρχή της εβδομάδας, η Κυβέρνηση πήγε να παίξει ένα ύπουλο παιχνίδι εντυπώσεων με την τρόικα. Την έβγαλαν ως λαγό για να ανακοινώσει στους Έλληνες ότι θα πρέπει να ξεπουλήσουμε άρον-άρον 50 δις. δημόσιας περιουσίας.Και αυτό τι σημαίνει, εκτός των άλλων; Ότι όλες οι μέχρι σήμερα θυσίες των Ελλήνων – οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η σύνθλιψη της μεσαίας τάξης, της επιχειρηματικότητας και της αγροτιάς, η εκτίναξη της ανεργίας, η εξαθλίωση των αδυνάτων και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στο βωμό του Μνημονίου – δεν έπιασαν τόπο.
Εμείς τα λέγαμε εξ αρχής. Το κύριο πρόβλημα είναι το χρέος. Και το χρέος δεν αντιμετωπίζεται με το ξεζούμισμα της κοινωνίας. Χρειάζεται ανάπτυξη που θα ανακυκλώσει το χρήμα, θα δημιουργήσει ρευστότητα, θα διατηρήσει τις θέσεις δουλειάς και θα δημιουργήσει νέες, θα διευρύνει τη φορολογική βάση και θα οδηγήσει, σε συνδυασμό με την περιστολή της σπατάλης, σε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς.Εμείς τα λέγαμε και τα λέμε σε κάθε τόνο και με κάθε ευκαιρία.
Η πολιτική που ακολουθούν αντί να δίνει λύσεις, βυθίζει τη χώρα ολοένα και πιο βαθιά σε μια δίνη ύφεσης και εξαθλίωσης. Το ερώτημα είναι αμείλικτο: τι περιμένουν για να ασχοληθούν με την ανάπτυξη; Τη διάλυση της κοινωνίας και την ισοπέδωση της οικονομίας; Το έχουν σχεδόν καταφέρει. Άφησαν τη χώρα ενάμιση χρόνο χωρίς αναπτυξιακό νόμο, κι αυτός που πρόσφατα ψηφίστηκε, μέχρι να υπογραφούν οι απαραίτητες Υπουργικές Αποφάσεις και τα Προεδρικά Διατάγματα, θέλει ένα ακόμη χρόνο για να αρχίσει να λειτουργεί.
Τι κάνουν για να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας; Ο Πρόεδρός μας ανέφερε στη χθεσινή του ομιλία πολλά και σημαντικά παραδείγματα. Και μόνο η κρίση στις χώρες της Αφρικανικής Μεσογείου θα μπορούσε να φέρει στην Ελλάδα εκατομμύρια ευρώ συνάλλαγμα από κρουαζιέρες που θα αλλάξουν δρομολόγια, από τουρίστες που θα αλλάξουν προορισμό για τις διακοπές τους. Πού είναι λοιπόν αυτά τα αυτονόητα - για όποιον κοιτάζει πέρα από τις παρωπίδες του Μνημονίου- μέτρα;Τι κάνουν για να στηρίξουν την αγροτική παραγωγή – τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους μας που σήμερα δίνουν μάχη επιβίωσης; Δεν βλέπουν άραγε το κόστος παραγωγής που έχει εκτιναχτεί, τις τιμές παραγωγών καθηλωμένες, αλλά τις τιμές στα ράφια να αυξάνονται;
Τι περιμένουν για παράδειγμα, για να υλοποιήσουν μια στρατηγική δυναμικής προώθησης στο εξωτερικό των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της πατρίδας μας – εδώ στην Αργολίδα, μεταξύ άλλων, του λαδιού, των εσπεριδοειδών, του μελιού, των κτηνοτροφικών προϊόντων;
Τι περιμένουν για να στηρίξουν τη μικρομεσαία επιχείρηση που βλέπουμε να οδηγείται από το ένα λουκέτο στο άλλο; Αυτά – που τα απαιτούν οι πολίτες και τα επιτάσσει η συγκυρία – δεν θα τους τα πει η Τρόικα.Αυτό που είπε η τρόικα, και μαζί τους συγκατάνευσε – παρά τους μετέπειτα λεονταρισμούς η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - ήταν ότι θα χρειαστεί από τα 6 δις που προβλέπονταν στο μνημόνιο από αποκρατικοποιήσεις να φτάσουμε στα 50.Έφτασαν μάλιστα να συγκρίνουν τους δικούς τους πειραματισμούς, με τις προτάσεις που υπεύθυνα είχαμε καταθέσει από την αρχή της κρίσης.
Εμείς μιλήσαμε ξεκάθαρα για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και όχι για ξεπούλημα. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά. Και το κάναμε στην αρχή της κρίσης, όταν τα περιθώρια διαπραγμάτευσης με τους επενδυτές ήταν ακόμα μεγάλα.
Ένα είναι το σίγουρο: με την ανοχή της Κυβέρνησης, η τρόικα πειραματίζεται στις πλάτες της κοινωνίας. Και δεν είναι μόνο το θέμα των 50 δις που η κυβέρνηση πήγε να περάσει στα μουλωχτά. Είναι και η φαρσοκωμωδία με τους ημιυπαίθριους. Υπάρχει στα αλήθεια κανένας, ακόμα και ο πιο φανατικός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, που να πιστεύει ειλικρινά ότι ο Υφυπουργός επιβάλλει εισφορές εν αγνοία του Υπουργού του; Και στην απίθανη περίπτωση που συμβαίνει αυτό, στην απίθανη περίπτωση που η ανοργανωσιά και η ασυνεννοησία τους έχει φτάσει σ’ αυτό το σημείο, τότε γιατί ο Υφυπουργός είναι ακόμα στη θέση του;Δεν αρκεί ένα συγγνώμη, πόσο μάλιστα όταν αυτό συμβαίνει συνέχεια.
Η Κυβέρνηση διαρκώς λέει και ξελέει. Την ώρα που θα έπρεπε να εμπνέει στο λαό σοβαρότητα, δικαιοσύνη, υπευθυνότητα στην αντιμετώπιση της κρίσης, φαίνεται έρμαιο της τρόικας και των παλινωδιών της. Έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουν φουσκώσει στην κοινωνία κινήματα ανυπακοής απέναντι στους νόμους.Κι απέναντι σ’ όλα αυτά η Κυβέρνηση τη μία μιλά για καταστολή, κάνει ασκήσεις αντιμετώπισης με το στρατό, απαγορεύει τις συναθροίσεις στις Σέρρες και την άλλη διά του Υπουργού Δικαιοσύνης μιλά για εφαρμογή των νόμων αλά καρτ.
Μια Κυβέρνηση που, αφού έχει φέρει όλη την κοινωνία σε απόγνωση, αντί να κοιτάξει την αναπτυξιακή διάσταση, απειλεί με αυτόφωρα όλο και περισσότερους πολίτες είναι μια Κυβέρνηση εξαιρετικά επικίνδυνη για τον τόπο.Ένα έχω να πω: ιστορικά, οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις στηρίχθηκαν στο περί δικαίου αίσθημα, σε ένα κοινωνικό συμβόλαιο που εξασφαλίζει ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο. Εδώ τι έχουμε;
Μια κυβέρνηση που με μεγάλη ευκολία βάζει χέρι στις τσέπες των νοικοκυριών, που χαρατσώνει αδιάκριτα δικαίους και αδίκους, που νομοθετεί την ανατροπή σχεδιασμών που επί δεκαετίες έκαναν εκατοντάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά, κι όλα αυτά στα μουλωχτά, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.Για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τις εκλογές, το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να κατασυκοφαντούν τη Νέα Δημοκρατία.Ενώ ταυτόχρονα, άφηναν τους οργανισμούς, τους φορείς, τις Γενικές Γραμματείες, χωρίς στελέχη και διοικήσεις.
Οι ίδιοι έβαλαν στη διεθνή συζήτηση για την Ελλάδα τους όρους «χρεωκοπία» και «ΔΝΤ». Αφού πρώτα μίλαγαν για «τιτανικούς» και «διεφθαρμένη χώρα», έπειτα μίλαγαν για «γεμάτα πιστόλια» που όμως έσκασαν προς την πλευρά της ελληνικής κοινωνίας.Και συνεχίζουν. Ακόμα και σήμερα, οι υπουργοί δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.
Ο Πρωθυπουργός σπαταλά τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας σε χωρίς ουσία λεονταρισμούς. Φίλες και φίλοι,Παρά τις αβάντες που γίνονται στην Κυβέρνηση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η αλήθεια είναι πως έχουν φτάσει, σε σχετικά μικρό διάστημα, σε σημείο αποσύνθεσης. Αν προσθέσουμε τους λεονταρισμούς και την κήρυξη «αντίστασης» στην τρόικα, δεν αποκλείεται να προετοιμάζουν το κλίμα, αν τους βγει, για εκλογές. Πρέπει γι’ αυτό να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα.
Είναι εθνικό και παραταξιακό μας καθήκον να δίνουμε με αυτοπεποίθηση τη μάχη για τις ιδέες, τις αξίες και τις προτάσεις μας.Η παράταξή μας, η Νέα Δημοκρατία είναι όρθια και ετοιμοπόλεμη. Είμαστε η πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί στους Έλληνες μια στρατηγική ανάπτυξης που οδηγεί με ασφάλεια στην έξοδο από την κρίση.
Απέναντι στη θολούρα της Κυβέρνησης του μνημονίου και στον ανεύθυνο καιροσκοπισμό της ήσσονος αντιπολίτευσης, είμαστε η μόνη υπεύθυνη δύναμη, με συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις που έγκαιρα καταθέσαμε και πλέον όλοι αναγνωρίζουν την ορθότητά τους.Είναι ώρα μάχης για την παράταξη και την πατρίδα.
Με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά, ενωμένοι και δυνατοί, με όπλο την ιδεολογία μας, τον αξιακό μας χάρτη, τις πολιτικές μας προτάσεις, μπορούμε να ξαναφέρουμε την ελπίδα και την προοπτική που αξίζει και δικαιούται η πατρίδα μας.Μπορούμε να γίνουμε και πάλι πλειοψηφική δύναμη στην κοινωνία και τη Βουλή. Χρειάζεται δουλειά, χρειάζεται επιμονή, χρειάζεται αυτοπεποίθηση. Όμως η νίκη είναι μπροστά μας, και κάθε μέρα που περνά, έρχεται και πιο κοντά."
O Κος ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ μάλλον επιλέγει τα μέσα που θέλει να δημοσιεύονται τα δελτία τύπου του.Εμείς όμως είμαστε ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και στηρίζουμε το κόμα μας

1 σχόλιο:

  1. ΠΗΡΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΤΗΝ ΕΒΓΑΛΕ ΦΤΩΧΙΚΑ ΜΕ ΑΠΛΟ ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή