Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΜΗΤΣΙΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ


ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ZOUGLA.GR Ο ΜΟΝΙΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ
«Είναι ένα δημοσίευμα παντελώς ανακριβές. Το κτήριο είναι του 1908 και είχε αγοραστεί την δεκαετία του 50, όποτε και είχαν, από ό,τι γνωρίζω, -με την αγορά- γίνει ορισμένες επισκευές. Έκτοτε δεν έγινε τίποτε το σημαντικό, με αποτέλεσμα μετά από 60 χρόνια το σύστημα υδραυλικών, ηλεκτρικών, θέρμανσης να έχουν διαλυθεί. Προ διετίας το 2008, η τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου είχε έρθει εδώ, όταν πρέσβης ήταν ο κ. Μουρίκης, και διεπίστωσε ότι χρειάζεται μεγάλες επισκευές το κτήριο και τότε ενέκρινε το υπουργείο να νοικιάσει ο κ. Μουρίκης ένα διαμέρισμα, μέχρι να γίνουν αυτές οι επισκευές, οι οποίες όμως δεν έγιναν ποτέ, διότι το Υπουργείο Οικονομικών επί δυο χρόνια που ζητήθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων να γίνουν οι επισκευές αυτές από το Υπουργείο μας, δεν τις ενέκρινε, με αποτέλεσμα το μεν κτήριο το παλιό να μένει εγκαταλελειμμένο, να έχει καταρρεύσει και θέλει ακόμα μεγαλύτερες επισκευές τώρα και να πληρώνουμε επί μια διετία το ενοίκιο των 20.000 δολαρίων μηνιαίως, σύμφωνα με την σύμβαση μίσθωσης που είχε υπογράψει ο προκάτοχός μου. Αυτή είναι όλη η ιστορία.

Εγώ ήρθα εδώ, βρήκα αυτό το διαμέρισμα και μπήκα μέσα, μέχρι να γίνουν οι επισκευές. Είμαι σχεδόν ένα χρόνο και τίποτε δεν έχει γίνει ακόμα. Αυτή είναι όλη η κατάσταση. Αν δεν φτιαχτεί αυτό το σπίτι, δεν μπορεί να μπει άνθρωπος μέσα, διότι όλη η υποδομή του κτηρίου, ιδίως το κάτω κομμάτι, είναι διαλελυμένο, οι σωλήνες, τα υδραυλικά, τα ταβάνια είναι φουσκωμένα, το σύστημα θέρμανσης και ψύξης βγάζει μαύρη σκόνη. Αυτές, λοιπόν, είναι επισκευές που πρέπει να γίνουν. Δυστυχώς το υπουργείο Οικονομικών δεν τις ενέκρινε –αυτά πηγαίνουν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων- και έτσι παρατείνεται κάποια εκκρεμότητα, η οποία ελπίζω κάποια στιγμή να αποκατασταθεί για να μπορέσουμε να μπούμε μέσα. Διότι επιπλέον το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να κάνουμε σωστά και την δουλειά μας. Διότι η κατοικία είναι εργαλείο που χρειάζεται για να μπορέσεις να καλέσεις, αυτός είναι ο λόγος που την έχει αγοράσει το δημόσιο. Δυστυχώς, φαίνεται τα οικονομικά δεν επέτρεπαν το Υπουργείο Οικονομικών να εγκρίνει τις επισκευές. Και έτσι η τεχνική υπηρεσία, αν δεν κάνει τις πιστώσεις, πώς θα κάνει το έργο.

Σε αυτό το κτήριο που βρισκόμαστε είναι απέναντι από τα Ηνωμένα Έθνη. Και όσον αφορά το δημοσίευμα στο site zougla, από ότι κατάλαβα λέει στο Trump Tower στην 5th Avenue, κλ. Η εταιρία του Trump έχει χτίσει 100 κτήρια στην Νέα Υόρκη, ένα από αυτά είναι το Trump World Tower που είναι απέναντι από τα ΗΕ και προφανώς τότε ο προκάτοχός μου είχε προτείνει αυτό, διότι πρώτος έχει την άμεση πρόσβαση στα ΗΕ (είναι ακριβώς απέναντι) και επιπλέον στο συγκεκριμένο κτήριο έχει και άλλες κατοικίες μονίμων αντιπροσώπων (Αφγανιστάν, Καζακστάν, Ουκρανίας). Είναι λοιπόν και πρακτικό και υπάρχουν και άλλες αντιπροσωπίες. Δεν είναι κανένα σκάνδαλο. Αυτό που είναι δυσάρεστο είναι ότι επί δυο χρόνια πληρώνουμε ενοίκια, χωρίς να έχει γίνει επισκευή στο υπάρχον κτήριο. Αν είχε γίνει επισκευή, πόσο θα κράταγε; 6 μήνες, 8; Ένα χρόνο. Μετά δεν θα συνεχίζαμε να πληρώνουμε.

Το υπάρχον κτήριο αγοράστηκε την δεκαετία του 50 από το ελληνικό δημόσιο. Μόλις αγοράστηκε φαίνεται ότι είχαν γίνει κάποιες επισκευές. Αλλά μετά πέρασαν 60 χρόνια, δεν έγινε τίποτε. Οπότε αν δεν συντηρείς ένα κτήριο, φυσικό είναι κάποια στιγμή να διαλυθεί. Ήρθε η τεχνική υπηρεσία τότε που ο προκάτοχός μου παρουσίασε την κατάσταση στην Αθήνα, διαπίστωσε τα προβλήματα και ενέκρινε το υπουργείο το να φύγει ο κ. Μουρίκης και να γίνουν οι επισκευές. Εκείνος μεν έφυγε, οι επισκευές όμως δεν έγιναν και τελικά μετατέθηκε, ήρθα εγώ και αναγκάστηκα να είμαι στην ίδια κατάσταση.

Οι ανακρίβειες που αναφέρονται είναι ότι μιλάει για 28.000 δολάρια ενώ είναι 20.000. το δεύτερο που στοχοποιεί εμένα –δεν ξέρω για ποιο λόγο-είναι ότι το 09 που έφτασα λέει ότι το νοίκιασα εγώ, ενώ ήταν ήδη νοικιασμένο, εγώ το βρήκα και απλώς μπήκα μέσα, και γενικά προσπαθεί να δημιουργήσει μια εικόνα χλιδής. Είναι βέβαια δυσάρεστο, αλλά τι να κάνεις; Να αρχίσεις να απαντάς δεξιά και αριστερά; Εγώ τους παρέπεμψα στο υπουργείο εξωτερικών.»

Η έρευνα μας όμως δεν σταματά εδώ. Στοιχεία του ρεπορτάζ «έδειξαν» «φωτογραφικά» τα έντονα χαρακτηριστικά εκείνων των ευτυχώς ελάχιστων και δακτυλοδεικτούμενων στην Ελληνική παροικία της Αστόριας, γνωστών κύκλων στην Νέα Υόρκη, που κινούν εδώ και χρόνια τα νήματα της εσκεμμένης παραπληροφόρησης προς την Αθήνα από τους ίδιους γνωστούς «παράγοντες» –σε εμάς αλλά και στην ευρύτερη πια ομογένεια που και πρόσωπα γνωρίζει… αλλά και καταστάσεις…- ποιοι και με ποιο τρόπο «διέρρευσαν» την παντελώς ψευδή, και ανυπόστατη «είδηση» «περί διπλωματικής σουίτας 28.000$»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου